Site İçi Arama
Fotoğraf Galerisi
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Uyarı ve Öneriler

*LPG dönüşümünün  TSE hizmet yeterlilik belgesi olan yetkili servislerde ve bu konuda eğitimli uzman personel tarafından yapılmasına dikkat ediniz.

            *  Aracınıza LPG dönüşüm sistemi montajı yapıldıktan sonra LPG dönüşüm projesini yetkili servisten teslim alınız ve yapılan montajın standartlara uygun olup olmadığı konusunda mutlaka Makine Mühendisleri Odasına kontrol ettirerek montaj tespit raporu ve sızdırmazlık raporunu alınız.

            *Aracınızdaki LPG tankının nasıl dolduğunu,nasıl boşaldığını,vanaların nasıl açılıp kapatıldığını mutlaka öğreniniz.

            *LPG dolumu sadece yetkili kişilerce yapılmalı ve tank fazla alsın diye araç sallanmamalıdır.LPG deposunun %20’si muhtemel sıcaklık farklarından oluşan değişmelerden dolayı boş bırakılmalıdır.LPG tankınızın üzerinde bulunan multivalf,tankın %80 doldurulmasını sağlayacak şekilde ayarlanmıştır.LPG dolumu esnasında fazla yakıt almak için LPG tankını ileri geri sallanması,multivalf ayarının bozulmasına neden olacaktır.Bu durumda LPG tankına fazla yakıt alınacaktır.Bu durum ise son derece tehlikelidir.

            *Gaz dolumu esnasında LPG tankı üzerindeki multivalf tank kapasitesinin %80i gaz alındığında gazı kesmiyorsa yetkili servisinize başvurunuz.

            *LPG tanklarında multivalf üzerindeki muhafaza kapakları ve silindir tank montajında kullanılan havalandırma hortumları gaz kaçağı olduğu takdirde gazın araç dışından dış ortama tahliyesi içindir.Muhafaza kapaklarında kırık-çatlak olması veya havalandırma hortumlarının delinmesi gaz kaçağını araç içersine verecektir.Bu nedenle muhafaza kapaklarında veya havalandırma hortumlarında oluşan hasarlarda yetkili servislere başvurunuz.

            *Simit tanklarda bakır boruların geçtiği ve aynı zamanda havalandırmayı sağlayan delikleri köpük vb.malzeme ile kapatmayınız.

            *LPG tankınızın ömrü 10 senedir.Ömrü dolan tankınızı değiştiriniz.LPG tankının üzerinde korozyon ve paslanma var ise tankı ömrünün dolmasını beklemeden değitiriniz.

            *LPG tankalrı;dış etkilerden korunması için epoksi boya ile boyanmaktadır.Tanktan sürekli LPG çekişi nedeni ile tank dış yüzeyinde terleme ve nemlenme meydana gelir.Tank boyası herhangi bir nedenden dolayı bozulmuş veya yıpranmış ise tankın bu bölgelerinde korozyon oluşur.Bu korozyon zamanla tankın delinmesine neden olabilir.Bunun engellenmesi için tankın yıpranan boyaları temizlenerek bu bölgelerin yeniden epoksi boya ile boyanması sağlanmalıdır.

            *Multivalf koruma kutusunun ve havalandırma hortumlarının sürekli kontrol edilmesi,koruma kapağının,hortum kelepçelerinin sağlam olmasına ve hortumlarının yırtık olmamasına dikkat edilmelidir.Bagaj içine konulan yükler,koruma kutusunun ve kapağının kırılmasına,hortum kelepçelerinin çıkmasına veya hortumların delinmesine neden olabilmektedir.Böylesi durumlarda mutlaka yetkili LPG servisine gidilerek bu hataların giderilmesi sağlanmalıdır.

            *Bakır borular zamanla LPG’den etkilenerek sertleşmekte,kırılgan bir yapıya sahip olmakta ve içlerinde korozif etki nedeniyle tıkanmalar oluşabilmektedir.Bu durumun yaratacağı olumsuzlukları önlemek için bakır boruların 4 yılda bir değiştirilmesi önerilmektedir.

            *Aracın sürekli hareketli olması nedeni ile LPG tankı her gün sayısız titreşime maruz kalır.Bunun sonucu tankı sabitleyen kayışlarda gevşemeler meydana gelebilir.Bağlama kayışlarının gevşemesi sonucu LPG tankı hareket ederek bağlantı ayarlarının bozulmasına neden olur.Bu durum ise LPG tankı üzerinde bulunan multivalfin çalışma açısının bozulmasına ve bakır4 boruların zorlanarak kırılmasına neden olur.Bu nedenle LPG tankı kayışları sık sık kontrol edilmeli,gevşeyen kayışlar gerdirilerek tank sabit duruma getirilmelidir.Eğer bağlantı kayışlarının gevşemesi sonucu LPG tankı yerinden hareket etmiş ise mutlaka yetkili LPG servisine gidilerek tankın multivalf açısına uygun olarak yerine sabitleme işleminin yaptırılması gerekmektedir.

            *Motorun ilk çalıştırılması veya stop edilmesi esnasında  güçlü bir LPG kokusu duyulabilir,bu normaldir.Ancak aracınız çalışmaya devam ederken meydana gelen LPG kokusu herhangi bir sızıntıya işarettir.Bu durumda otogaz yetkili servislerini haberdar ediniz.Ve aşağıdaki noktalara dikkat ediniz.

            *LPG havadan ağırdır ve zeminde toplanır.Alttan hava sirkülasyonu oluşmasını sağlayın.

            -Tüm tutuşma kaynaklarını(alevler,sigara,pipo,ısıtıcılar,pilot ışıklar )elimine ediniz.

            -Mümkünse kaçağın kaynağını kapatınız.

            -LPG sızıntısı ile cildinizi temas ettirmeyiniz.Soğutucu bir yapıya sahip olan LPG soğuk yanıkların oluşmasına neden olur.

            -Garaj kapısını açık bırakarak havalandırma yapınız.

            -Propan kokusu gidinceye kadar hiçbir ateşleyiciyi çalıştırmayınız.

            * LPG’li araçlar yer altı otoparklarına park edilmemelidir.

* Eğer aracınızı süre kullanmayacak ve uzun süre garajda tutacaksanız    multivalf üzerinde bulunan LPG yakıt kesme valfini kapatmanız   önerilmektedir.

*  Araç günde 2 defa bir süre benzinle çalıştırılarak benzin yakıt sisteminin kuru    kalması engellenmelidir.

Bolu Hava Durumu

Bolu'dan Haberler


 

E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Yararlı Bağlantılar
İstatistikler
Toplam: 180911
Aktif: 11
Bugün: 32
Dün: 48

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omn Portal