Site İçi Arama
Fotoğraf Galerisi
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Sıralı Sistem

SIRALI SİSTEM (S.G.I- SEQUENTIAL GAS INJECTION) NEDİR?

Adından da anlaşılacağı gibi “sırayı takip eden sistem”  anlamına gelir.Bunun açılımı şudur:Enjeksiyonlu araçlarda yakıt sistemini kontrol eden bir elektronik kontrol ünitesi (ECU-beyin) mevcuttur.Aracın yakıt verileri bu ECU ‘den  alınarak , bu beyinden gelen sinyallere göre   silindirlerdeki yanma düzenlenir.ECU bunu da enjektörlerin ne zaman ve ne aralıklarla açılıp kapanacağının sinyallerini vererek yapar.

1996 yılından önce üretilen enjeksiyonlu araçlarda ,enjektörlerin hepsi

 birden açılarak yakıt püskürtmesi yapmakta idi. Bu durum araçta yakıt sarfiyatını

 arttırmakta idi. Günümüzde  enjektörler ihtiyaç oranında ECU den aldığı sinyaller doğrultusunda tek tek açarak yanma hücresini doldurur ve tam yanmayı sağlar .1996 yılından sonra üretilen enjeksiyonlu araçlarda ise enjektörler sıra ile açılarak işlevini yerine getirmeye başlamıştır..Bu sisteme de “Sıralı Sistem “ yani İngilizce tabiri ile SEQUENTIAL GAS INJECTION sistemi  denilmiştir.


SGI yani sıralı sistem  aracınıza monte edildikten sonra aracın orijinal benzindeki verileri bilgisayar vasıtasıyla kalibre edilerek gaz enjeksiyon elektronik kontrol ünitesine yüklenir. Bu veriler gazın çalışma prensipleri dikkate alınarak sonradan monte edilen gaz enjektörleri üzerinden direkt olarak yanma hücresine gönderilir.Araca monte edilen Sıralı Sistem  araçta performans kaybına  neden olmaz.

Sıralı sistemde  gaz ECU sü aracın kendi ECU sünden bilgi alarak kendini kalibre eder. Bağladığımız gaz ECU sü sayesinde aracın çalışma verileri bir bilgisayara aktarılır.

Sistemde araç üzerinde bulunan benzin enjektörlerinin hemen yanına gaz enjektörleri monte edilir. Araç üzerinde var olan ECU (Elektronik Kontrol Ünitesi) sünün çıkış verilerini alabilmek için araca yeni bir gaz ECU’sü bağlanır. Bağladığımız gaz ECU’sü sayesinde aracın çalışma verileri bir bilgisayara aktarılır. Daha sonra sistemi devreye sokabilmek için bir kalibrasyon yapılır.Bu kalibrasyon neticesinde aracın gazla çalışır duruma gelmesi sağlanır.Bu sayede aracın rölanti modunda ayarları yani enjektörlerin açma kapama milisaniyeleri düzenlenerek silindirlerdeki tam yanma sağlanır.Daha sonra yol kalibrasyonu yani araç 2000, 3000, 4000 devirlerdeki yanma oranları ayarlanarak monte edilen sistemin adaptasyonu sağlanmış olur. Sıralı gaz enjeksiyon sistemleri (S.G.I ) tüm enjeksiyonlu araçlara   monte edilir.

Sequential (sıralı) sistemlerde monte edilen MAP yani basınçölçer sayesinde aracın gazı bitince veya basınç düştüğünde (gaz kaçağı vb.) otomatik olarak araç benzine geçer.İlk çalışma esnasında sistem montaj esnasında takılmış olan ısı sensörlerinden ısıyı algılaması ile otomatik olarak gaza geçiş yapar.


Örneğin aracınızı sabah çalıştırdınız, yola çıktınız 400-500 metre gittikten sonra araç 28 °C ısıya ulaştığı anda ısı sensörü aracılığı ile ısıyı algılar ve otomatik olarak gaza geçiş yapar. Aracınız ile ulaşmak istediğiniz yere ulaştınız stop ettiniz aracı tekrar çalıştırdığınız da aracınız yine benzin ile çalışır. Motorunuzdaki ısıyı algılayana kadar (ısı sensörleri sayesinde) 15-20 saniyede araç benzinle çalışır, algıladığı anda haza geçer.

 

 

SİSTEMİN AVANTAJLARI

 

  • LPG de çalışmayı benzinle çalışmadan ayırt edemezsiniz.Performansı çok iyidir.
  • En az %40-50 yakıt tasarrufu sağlar.
  • Araç direkt olarak benzinde çalışır ve 28 derece ısıdan sonra otomatik olarak gaza geçiş yapar.
  • Aracınızdaki patlatma problemi ortadan kalkar.
  • Sıralı sistemlerdeki kontrol ünitesi aracın kontrol ünitesinden bağımsız olduğu için araçtaki kontrol ünitesine zarar vermez.(hata kodları oluşmaz)
  • El ile benzine anında geçiş mümkündür.
  • Bu sistemde mikser kullanılmadığı için mikserden doğacak hatalar da bertraf edilmektedir
  • Araçra patlatma olayları tamemen ortadan kalkar
  • LPG sisteminin avantajları kısmında yazılı olan maddeler bu sistem için de aynen geçerlidir.

 

 

Enjeksiyonlu araç plastik manifoldlu ise  Sıralı Sistem takılması gerekmektedir.Tüm çok nokta enjeksiyonlu araçlara Sıralı Sistem tavsiye edilir.Çünkü sıralı sistemlerde patlatma problemi ortadan kaldırılmıştır.Dikkat etmeniz gereken bu işi profesyonelce monte edenlere aracınızı teslim etmektir.

Plastik manifoldlu araçlara takılan Sıralı  Sistem adı verilen SGI Sistemi profesyonel olarak montaj yapılmaktadır.Sıralı sistem uygulaması olarak TARTARİNİ –PLATINCA-MILANO Otogaz Kitleri montajlarımız arasındadır.

SGI sistem ve diğer normal sistem montajlarından sonra araçlar projelendirilmekte ve kontroller yapılarak  LPG PROJESİ (Otogaz projesi-Teknik Belge)) araç sahibine verilmektedir.

 

Sürekli benzine para akıtmaktan yorulduysanız

Lpg montajından sonra başınız ağrımasını istemiyorsanız

Benzinden farksız performansı yakalamak istiyorsanız.

Ve gönlünüzce heryeri doyasıya gezmek  istiyorsanız

Bizi arayın  0 374 212 28 78

Göreceksiniz aracınızı hiç bu kadar sevmediğinizin farkına varacaksınız

Bolu Hava Durumu

Bolu'dan Haberler


 

E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Yararlı Bağlantılar
İstatistikler
Toplam: 172776
Aktif: 1
Bugün: 58
Dün: 55

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omn Portal