Site İçi Arama
Fotoğraf Galerisi
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Dünyada LPG

İlk olarak Amerika Birleşik Devletlerinde San Diago Gas-Electrik Company tarafından denenen sıvılaştırılmış petrol gazı ile motorların çalıştırılması,otomotiv sektöründe son derece faydalı bir uygulama olarak kabul edilmektedir.Uzmanların bu yakıta yeryüzünde rezervinin çok fazla olması nedeni ile,büyük ümitler bağladığı bilinmektedir.

1975 yılında ilk olarak Rusya’da sıvılaştırılmış petrol gazı ile çalışan ilk araç piyasaya çıkarılmıştır.

LPG halen A.B.D. ve Avrupa ülkelerinde kullanımı teşvik edilen ve benzinin alternatifi bir yakıttır.Başta A.B.D.,HOLLANDA,İTALYA,JAPONYA,FRANSA,BELÇİKA olmak üzere birçok gelişmiş ülkede milyonlarca araç LPG OTOGAZ sistemine sahiptir.

Kolay bulunması ve,teknoloji ve endüstride ilerlemeler,ekonomik ve ekolojik zorunluluklar,tüm dünyada LPG’nin otomotiv sektöründe kullanımını hızla gelişmesi için uygun şartlar hazırlamıştır.

            Çoğu hükümet duyarlı enerji politikaları ve LPG’yi destekleyen ekonomik ve nali teşviklerle,bu yakıtı kullanıma sokmuşlardır.1990 yılında LPG tüketimi 134,6 milyon ton olarak gerçekleşirken bunun %7.2’si(9.650.000 ton) otomotiv endüstrisinde kullanılmıştır.

            Altmışlı senelerin başından itibaren Japonya hükümeti Tokyo’daki taksilerin LPG kullanmalarını zorunlu kılan bir karar aldı.Bu sayede Japonya dünyanın bir numaralı LPG pazarı haline gelmiş bulunmaktadır.Diğer Asya ülkelerinde de hükümetler bu örneği uygulamışlardır.

            Avustralya’da ise hükümet 1992 senesinde;LPG oto yakıtının 5 sene vergiden muaf tutulmasını ve bu kararda oluşabilecek değişikliğin 1 yıl öncesinden halka bildirileceğini karar altına aldı.Bugün Avustral’yada büyük şehirlerde araçların %20si LPG ile çalışmaktadır.Amerika’da 1990 senesinde ‘Clean Air Act’ kanununda yapılan değişikliklerle daha ağır yeni standartlar yürürlüğe sokulmuştur.Çevre koruma alnında öncü bir eyelet olan Kaliforniya tüm otomobil üreticilerine gerçekleştirilmesi çok güç olan ‘’sıfır kirlilk’’ hedefini ilke olarak kabul ettirmiştir.Piyasaya sürülecek olan araçların en az %2’si bu kurala uymak mecburiyetindedir.2003 senesinde ise bu oran %10a çıkacaktır.Propan ve doğalgaz ilgibi alternatif yakıtlar bu ülkede büyük ölçüde teşvik edilmektedir.

            İtalya’da hava kirliliğinin yoğun olduğu zamanlarda uygulanan iki günde bir trafiğe çıkma kısıtlamasının yürürlükte olduğu 18 bölgede LPG ile işleyen araçlar bu uygulama haricinde tutulmaktadır.Ayrıca araçalar LPG yakıtı için teçhiz tarihinden itiberen 3 sene boyunca araç vergisinden muaf tutulmaktadır.LPG’lşi araç sayısı bakımından ikinci sırada olan Hollanda’da LPG kullanımı 1955 senesinden beri teşvik edilmektedir.Belçika sıfır vergilendirme ile LPG’den en düşük vergi alan ülkedir.Fransa ,araç başına en yoğun LPG yakıt istasyonuna sahip ülkedir.

Bolu Hava Durumu

Bolu'dan Haberler


 

E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Yararlı Bağlantılar
İstatistikler
Toplam: 180127
Aktif: 1
Bugün: 23
Dün: 39

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omn Portal